GSK – Varde Skakklub II 2-2

Årets første holdkamp i hovedkredsens holdturnering bød på en hjemmekamp mod Varde Skakklub II i hvad der ligner en afgørende kamp om tredjepladsen 4-mandsrække Vest. Ifølge ratingtallene var Vardenserne med cifrene 2,08 – 1,92 mikroskopiske favoritter.

Varde Skakklub II kom foran 1-0 da Dragos George Septilici kiksede et lige slutspil. Hans Gregersen hentede som undertippet en meget vigtig remis. Olaf Nielsen fik fuldt udbytte af sit offensive og aktive spil og fik sat en udækkelig mat ind. På førstebrættet kæmpede Lars Wisler hårdt for at hente hele pointet og dermed den samlede sejr. Efter et kvalitetsoffer fik han en farlig løber og et kraftigt initiativ mod en udsat konge. Vardenserens Niels Peter Nissen fik pareret truslerne og efter stillingsgentagelse endte partiet remis. Det samlede resultat blev således 2-2.

Grindsted Skakklub er efter fjerde runde fortsat på tredjepladsen, nu med 8 brætpoint og 5 matchpoint, 2,5 point efter Jerne Skakklub II på andenpladsen og yderligere 2 efter førende Jerne Skakklub. Aftenens modstander, Varde Skakklub II er blot et halvt brætpoint efter på fjerdepladsen.

I sidste runde, der spilles i Varde tirsdag d. 28. januar som et fælles afslutningsstævne, venter rækkens førende mandskab fra Jerne Skakklub mens Varde Skakklub får en på papiret noget nemmere opgave mod Esbjerg Skakforening III, der på femtepladsen er noteret for 5,5 brætpoint og 2 matchpoint.