GSK – Esbjerg Skakforening III 2½-1½

Hans Gregersen (th) blev matchvinder. (Foto: Dragos George Septilici)

Onsdag aften indledte Grindsted Skakklub årets udgave af hovedkredsens holdturnering. På hjemmebane i “Atelieret” tog GSK mod Esbjerg Skakforening III, der på papiret var svage favoritter og ifølge ratingtallene skulle vinde 2,28-1,72.

Dragos George Septilici, klubbens nye stjerne, fik en fremragende debut da han efter knap halvanden time bragte GSK foran 1-0 efter en solid sejr baseret på en fribonde og senere officersgevinst på 3. bræt. Lidt senere øgede Olaf Nielsen på 2. bræt til 2-0 efter en mindre magtdemonstration. Efter denne drømmestart måtte Lars Wisler på 1. bræt strække våben efter et slutspil hvor hans springer blev låst af en fribonde.

Klubbens nestor, 90-årige Hans Gregersen kæmpede forbilledligt på 4. bræt og udnyttede i slutspillet en fejl fra modstanderen der gav anledning til en springergaffel der tvang modstanderen til at tage remis efter stillingsgentagelse da alternativet var tab af en løber. Således blev Hans Gregersen, der netop er kommet sig efter en blodprop i hjertet, matchvinder da han med remissen sikrede sejren på 2½-1½.

Efter første runde indtager GSK andenpladsen med 2½ brætpoint og 2 matchpoint, et halvt brætpoint efter Varde Skakklub II. På en delt tredjeplads følger Jerne Skakklub I og Jerne Skakklub II, der i premiererunden delte pointene ligeligt mellem sig.

Næste runde spilles tirsdag d. 19. november hvor der venter en udekamp mod Jerne Skakklub II.