Jesper Hansen klubmester 2019

Jesper Hansen på vej mod titlen. (Foto: Lars Wisler)

Klubmesterskabet i skak 2019 er nu nået til vejs ende efter hele 14 runder fordelt på 9 runders grundspil og 5 runders slutspil. Efter en forrygende slutspurt kunne den tidligere dobbelte klubmester anno 2014 og 2015, Jesper Hansen, atter lade sig hylde som klubmester, denne gang for således tredje gang.

Efter grundspillets 9 runder var Jesper Hansen placeret på en delt tredjeplads med 6 point af 9 mulige i selskab med Lars Wisler, et halvt point efter Flemming Ormstrup og halvandet point efter den førende Mogens Hargaard der således sluttede på 7,5 point.

Slutspillets 5 runder vendte op og ned på denne stilling idet Jesper Hansen hentede 4,5 point af de 5 mulige point og sluttede således på i alt 10,5 point. Flemming Ormstrup sluttede på den samlede andenplads efter 3,5 point i slutspillet og i alt 10 point. Mogens Hargaard endte på den samlede tredjeplads med i alt 9 point efter blot at have hentet 1,5 point i slutspillet.

I slutspillets gruppe 2, der omfattede de 6 nederstplacerede i grundspillet samt hele 2 nye medlemmer, Lasse Frank og Jonatan Garder, gjorde klubbens nestor, Hans Gregersen rent bord med maksimumpoint i slutspillet og sluttede sammenlagt på i alt 8 point. Andenpladsen i gruppe 2 gik til Erik Lolk de Liffiac, der med 4 point i slutspillet og 3 point i grundspillet sluttede på 7 point. Tredjepladsen gik til Lars Krogh der sluttede på sammenlagt 4,5 point.