Hyggelig skakweekend på TronsøSkolen

Thomas Stausholm Jepsen, Sydøstfyn, i aktion med sort i fjerde runde. (Foto: Lars Wisler)

I weekenden fra d. 15. til d. 17 februar havde Grindsted Skakklub sin debut som arrangør af en weekendturnering, der blev afholdt i fantastiske rammer på TronsøSkolen. 24 deltagere fra 13 klubber fra både Sjælland, Fyn og Jylland stillede til start og fik en rigtig hyggelig turnering tilsat en masse seriøs kampskak. Tilmeldingerne resulterede i 4 alle-mod-alle grupper á 6 deltagere, fordelt på en mesterklasse og tre basisklasser.

Mesterklassen og dermed turneringen blev vundet af Thomas Stausholm Jepsen, Sydøstfyn med flotte 4,5 point af 5 mulige, 1 point foran Kim-Henrik Skaanning-Pedersen, Skakklubben Evans. Gruppe 1 blev i overbevisende stil vundet af Søren Sørensen, Horsens Skakforening med 4,5 point af 5 mulige, halvandet point foran Jan Ambirk, Vordingborg Skakklub og Guido Heinemann, Gråsten Skakklub, der således sluttede på 3 points.

Gruppe 2 satte noget der ligner en ny rekord i lighed idet hele fire spillede sluttede på en delt førsteplads med 3 point. Selv korrektionen var helt lige med 6,5 point til alle i den sejrende kvartet der består af Birgit Ditlevsen, Herning Skakklub, Eldis Mahmutovic, Skakklubben Evans, Ruben Jepsen, Sydøstfyn samt Olaf Nielsen, GSK. Som et kuriosum kan det nævnes, at havde Benny Christensen, Jerne Skakklub vundet over William Østergaard-Nielsen, Nørrebro Skakklub i fjerde runde var sejren blivet femdelt!

Gruppe 3 blev vundet af 13-årige Mikkel Vinh Løftgaard, Læseforeningens Skakklub, der undertippet stillede op med et ratingtal på 1000 og tog hjem med en ratinggevinst på hele 203 point og et nyt flot ratingtal på 1203! Andenpladsen blev delt mellem Rasmus Erhardsen, Vordingborg Skakklub og Erik Lolk de Liffiac, GSK, der begge sluttede på 3 point.

Uden mad og drikke dur helten (og dennes træk) som bekendt ikke. Bettina Frandsen, formandens kæreste, var med sin virkeligt gode mad køkkenets store mesterspiller, og hendes menuvalg, forloren hare om lørdagen og karrykrydret kyllingelasagne om søndagen, vandt vist mange point og hjerter!

Bettina godt igang med kyllingelasagnens midtspil. (Foto: Lars Wisler)

Lars Krogh var med sin store hjælpsomhed og engagement også med til at løfte turneringen, som forhåbentligt kan udvikle sig til en tradition med hygge og seriøs skak.