Fjerdeplads til GSK i holdturneringen

Sæsonens udgave af A-rækkens gruppe 2 i Sydjysk Hovedkreds’ holdturnering er spillet til ende. For GSK blev facit 9,5 brætpoint, 4 matchpoint og en fjerdeplads.

I sidste runde, som blev spillet som et samlet afslutningstævne for rækkerne A2 og B2 hos Varde Skakklub, var modstanderen Springeren Kolding III. Det koldingensiske mandskab var ifølge ratingtallene svage favoritter med cifrene 2,55-1,45.

Flemming Ormstrup lagde på andetbrættet ud i fin og vanlig hurtig stil og bragte GSK foran efter gevinst af en officer. Siden fulgte en remis på førstebrættet efter et remistilbud som Lars Wisler modtog i en lettere presset stilling. Erik Lolk de Liffiac kæmpede med en forventet score på blot 0,05 længe og heroisk men måtte til sidst strække våben. Olaf Nielsen endte i en regulær marathonforestilling mod rækkens ubesejrede topscorer, Kim Broksø, og missede desværre en remis i et spændende slutspil og tabte til sidst. Således blev kampens resultat det forventede nederlag på 1,5-2,5.

Resultatet betød også at Springeren Kolding III vandt rækken foran Varde Skakklub II med den snævrest mulige margin. Begge var noteret for 13 brætpoints, men koldingenserne havde 8 matchpoint mod 7 til vardenserne. Blot et halvt brætpoint efter fulgte Korning Skakklub på tredjepladsen.

Holdets topscorer blev Flemming Ormstrup, der vandt 4  gange ud af 5 mulige.