Stolpe ud for GSK

Krog vs. Krogh på fjerdebrættet. Foto: Lars Wisler.

GSK spillede onsdag aften sæsonens første hjemmekamp i holdturneringen mod Varde Skakklub II. Hjemmeholdet var i henhold til ratingtallene lettere undertippede, vardenserne var ratingfavoritter til en smal sejr.

Alle fire brætter startede fornuftigt for GSK og en samlet sejr var indenfor rækkevidde. Flemming Ormstrup på andetbrættet startede i vanlig stil i et meget højt tempo og fik hurtigt en fin stilling med aktivt spil. På førstebrættet fik Lars Wisler med sort et fint centrum efter siciliansk med 4. c3 efter at have afstået et tempo. Siden præsterede begge desværre at sætte stillingerne over styr og Varde Skakklub var pludseligt foran 2-0. Med en samlet forventet score på blot 0,31 på de to sidste brætter så det pludseligt sort ud, men flot fight af Olaf Nielsen og Lars Krogh resulterede i to remisser og en afværgelse af en større katastrofe.

Takket været de to halve points holder GSK sig inde i kampen om gruppesejren. Gruppen føres af Varde Skakklub II og Springeren Kolding III, der begge er noteret for 8 brætpoint og 5 matchpoint. Halvandet point efter følger GSK og Korning Skakklub der har 7 brætpoint på kontoen.

Om fjorten dage er Korning Skakklub næste modstander, der gæster GSK i “Atelieret”, klubbens nye hjemmebane på førstesalen på Mødestedet.