GSK er kommet godt fra start i holdturneringen

Grindsted Skakklub har indledt årets udgave af Sydjysk Hovedkreds’ holdturnering med to 3-1 sejre på udebane og en udelt førsteplads med 6 brætpoint og 4 matchpoint.

Første 3-1 sejr blev hentet i Vejle mod Skakklubben Evans IV hvor vejlenserne var svage favoritter til at hjemtage en lille sejr på 2,5-1,5. Sejre til Olaf Nielsen, Flemming Ormstrup og Lars Wisler på de tre øverste brætter grundlagde den samlede sejr.

Mønstret gentog sig her til aften i Esbjerg hvor GSK var på besøg hos Esbjerg Skakforening III, hvor holdet fra Grindsted var ratingfavoritter og skulle hente 2,63 points. Igen levede holdet op til forventningerne og lidt til da Olaf Nielsen, Flemming Ormstrup og Lars Wisler igen præsterede at hente 3 sejre til holdets samlede regnskab. Flemming Ormstrup fik efter solidt presspil ført en f-bonde i mål til dronningforvandling hvorefter modstanderen opgav. Lars Wislers modstander, den tidligere Grindstedspiller Bo Møller Nielsen, bukkede et tårn og opgav i en ellers skarp stilling. Olaf Nielsen vandt også sikkert efter en officersgevinst.

På en delt andenplads, blot et halvt brætpoint efter GSK, følger Varde Skakklub II og Korning Skakklub, der har henholdsvis 3 og 2 matchpoints. Netop disse to mandskaber venter i afgørende hjemmekampe de næste to runder.

Turneringstabellen kan ses lige her eller via menuen.